• Lorem ipsum

De whitening tandpasta blijkt effectief

8 Feb 2023
door Deonlinetandarts

Het witter maken van de tanden is inmiddels een veelbesproken onderwerp. Een vraag die wij vaak krijgen is of whitening tandpasta inderdaad de tanden witter maken. Volgens recent onderzoek aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam kan gesteld worden dat tandpasta´s inderdaad de tanden witter maken. Dit komt volgens onderzoeker Fridus van der Wijden doordat de verkleuringen makkelijker worden verwijderd door een whitening tandpasta dan een normale tandpasta. Dit komt door de hogere schurende werking. De basiskleur van de tand verandert hierbij niet.

 

Consumentenbond

De consumentenbond kwam eerder dit jaar met een tegenstrijdige uitspraak. Namelijk dat whitening tandpasta´s nauwelijks effect hebben en alleen maar voor een hogere prijs zorgen. Van der Weijden geeft aan dat de consumentenbond deze conclusie op basis van één onderzoek trekt, terwijl van der Wijden en zijn team meerdere onderzoeken hebben bekeken.

 

Gebruik

Er is momenteel beperkt onderzoek gedaan naar het effect van whitening tandpasta´s op het gebit op lange termijn. Je kunt daarom het beste zelf afwegen of je tevreden bent met het resultaat na het poetsen. Doordat er weinig onderzoek gedaan is, is er weinig bekend over eventuele schade die whitening tandpasta´s kunnen aanbrengen aan het glazuur. Wij raden daarom aan om de whitening tandpasta niet dagelijks, maar afhankelijk van het resultaat naast een normale tandpasta te gebruiken. Nog steeds niet tevreden? Misschien wordt het dan tijd om met je tandarts te praten over het bleken van de tanden.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »