• Lorem ipsum

Doel

Deonlinetandarts.nl is een initiatief van tandheelkunde studenten, inmiddels tandartsen, die aan het einde zitten van hun studietraject. Wij hebben gemerkt dat er toch veel vragen blijven hangen bij patiënten die zij vanwege verschillende redenen niet kunnen stellen aan hun zorgverlener. Het doel van het platform is om patiënten hoogwaardige informatie te verschaffen omtrent de mondzorg. Op het platform kunnen patiënten op een laagdrempelige manier aan betrouwbare informatie komen over de mondzorg. Er zijn veel websites beschikbaar die tandheelkundige informatie aanbieden. Wij onderscheiden ons doordat wij over een chatfunctie beschikken waar je ons een persoonlijk bericht kunt sturen met je vraag.

 

Voor wie is de website bedoeld?

Deonlinetandarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over aandoeningen en behandelingen, maar ook informatie en tips om de mond gezond te houden willen lezen. Je kunt de informatie en chatfunctie op de website voor verschillende doeleinden gebruiken:

 • Je wilt meer informatie over het gezond houden van je mond.
 • Je wilt meer informatie krijgen over een aandoening in de mond.
 • Je wilt meer informatie hebben over een behandeling die je zal ondergaan.
 • Je wilt meer informatie naar aanleiding van een behandelplan.
 • Je wilt meer informatie over een code die op de rekening staat.
 • Je wilt meer informatie over tarieven en vergoedingen.
 • Je wilt je wilt je voorbereiden op een gesprek met je tandarts.
 • Je wilt de uitleg en adviezen nog eens nalezen na een bezoek aan je tandarts.
 • Je bent in het buitenland en hebt pijn of maakt je zorgen over een situatie in de mond.
 • Je bent op zoek naar een tandarts.

Staat de informatie waar je naar op zoek bent niet op de site? Wij onderscheiden ons van de rest van de websites door middel van een chatfunctie, waarmee wij jou te woord kunnen staan.

 

Voor wie is de website niet bedoeld?

Deonlinetandarts.nl heeft als doel om een brug te slaan tussen patiënt en mondzorg. Hierdoor kan een patiënt onder andere beter voorbereid zijn op een gesprek bij de tandarts of op het ondergaan van een behandeling. Deonlinetandarts.nl dient niet gebruikt te worden als:

 • Middel om een diagnose te stellen
 • Second opinion

Het advies van de behandelaar wordt als altijd als leidend gezien. Elke situatie in de mond is anders. Op de website wordt informatie gegeven op basis van een standaard situatie die niet in elke mond van toepassing is. Bijvoorbeeld: je bent op zoek naar een vervanging van een missende kies. Wij kunnen de theoretische mogelijkheden met u bespreken. Praktisch gezien moet de tandarts op basis van de situatie in de mond met jou bespreken wat mogelijk is. Het kan zelfs zo zijn dat praktisch gezien geen enkele optie haalbaar is om verschillende redenen.

 

Hoe zoek je informatie?

Je kunt op verschillende manieren informatie krijgen:

 • Door middel van de zoekfunctie op de website
 • Door middel van de “vraag & antwoord” tool
 • Door middel van de chatfunctie op de website
 • Door middel van het contactformulier onderaan de website

 

Hoe betrouwbaar is de informatie?

Tandartsen en andere mondzorgkundigen werken op basis van het “evidence based practice” principe, wat inhoudt dat alle keuzes omtrent het behandelen van een patient op basis van de huidige stand der wetenschap worden gedaan. Ook de informatie op Deonlinetandarts.nl is gebaseerd op de huidige stand der wetenschap en is niet afhankelijk van commerciële bedrijven. Waar mogelijk zijn de teksten op Deonlinetandars.nl afgestemd op bestaande richtlijnen.

 

Wie schrijft de teksten en beantwoordt mijn vragen?

Deonlinetandarts.nl is samengesteld door een team van tandheelkunde studenten die aan het einde zitten van hun studietraject. Dit betekent dat wij al een aantal jaar aan het studeren zijn en ruime ervaring hebben met het behandelen van patiënten. De teksten worden zorgvuldig geschreven en de vragen worden ook met zorg beantwoord. Indien het om complexe vraagstukken gaat kunnen wij indien het nodig is in ons netwerk, bestaande uit bijvoorbeeld tandartsen en specialisten, overleggen om jouw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden.

 

Contact

Indien je naar aanleiding van deze tekst nog vragen hebt, stuur dan een e-mail naar [email protected] of vul het contactformulier in.