GUM
Gebruik
Breek 1 stukje wax los en breng dit aan op beugel of bracket die zorgt voor de pijn, met behulp van het spiegeltje op de achterzijde. Lees meer
Gebruik
Maak zachte Lees meer
Willen we weten wie en wat er achter het enorme GUM schuilgaat, dan moeten we terug naar 1932. Toen richtte de tandarts John O. Butler de beginselen van GUM op. Zijn stokpaardje destijds was een revolutionaire 2-rijen tandenborstel die fijner was dan de geijkte tandenborstels van die tijd. Op die manier konden zowel tanden als tandvlees effectiever gereinigd worden. Dat was echter niet het begin, want op hetzelfde moment in Japan begon SUNSTAR tubes met lijm voor fietsen te maken. Het was een eye-opener dat deze lijm ook gebruikt kon worden voor het verpakken van tandpasta. En zo geschiedde, vanaf 1946 ging SUNSTAR tandpasta verkopen. We moeten een stuk verder op de tijdlijn gaan als in 1988 SUNSTAR eigenaar wordt van GUM. Gecombineerd kon GUM uitgroeien tot een van de meest toonaangevende mondverzorgingsmerken van dit moment. Zoek je in alle segmenten van mondverzorging hetzelfde merk, dan kom je uit bij GUM. Of je nu zoekt naar een (specialistische) tandenborstel, tandpasta, tandenrager, picks, floss, mondwater, gels, sprays of speciale hulpmiddelen. GUM heeft voor elk soort gebitsreiniging een antwoord.
GUM tandenborstels
Of je nu handmatig of elektrisch tanden poetst, GUM heeft een borstel die geschikt voor je is. Voor de elektrische poetser zijn er twee soorten tandenborstels die elektrisch worden aangedreven: de GUM Powercare elektrische tandenborstel en de GUM Activital tandenborstel op batterij. Het grote voordeel aan elektrisch poetsen is dat je niet alleen een heen-en-weer gaande beweging maakt met de borstel. Ook de kop zelf maakt een roterende beweging. Hierdoor verwijder je nog meer plak en etensresten. Daarnaast is het grote voordeel aan elektrisch poetsen dat je minder snel te hard poetst. Gaan de haartjes van de borstel een stukje uit elkaar staan? Dan is het tijd om te vervangen. GUM Powercare heeft namelijk aparte opzetborstels die je kunt vervangen. Deze zijn zacht en daarom mild voor het tandvlees.
GUM heeft naast de elektrische tandenborstels genoeg keuze voor mensen die ervoor kiezen handmatig te poetsen. Daarbij biedt het merk ook specialistische borstels aan. Zo is er de GUM Ortho tandenborstel, speciaal voor beugeldragers. Ook is er de GUM Post-chirurgische tandenborstel die ultrazacht is. Mocht je na een tandheelkundige operatie gevoeligheden hebben, dan kun je toch het gebit mild reinigen met deze tandenborstel. Op het gebied van de reguliere tandenborstel heeft GUM ook genoeg keuze. Er is de GUM Classic tandenborstel (met zachte haren en een rubberen tip aan het andere uiteinde om het tandvlees te masseren, maar er is bijvoorbeeld ook de GUM Sensivital tandenborstel. Deze is wat zachter dan de classic en is geschikt voor mensen die last van hun tandvlees hebben. Tot slot zijn er voor kinderen van alle leeftijden een hele reeks leuke fleurige tandenborstels van GUM verkrijgbaar, evenals een prothese borstel voor kunstgebitten of tandenborstels die handig zijn voor op reis.
GUM Interdentale producten
Waar de meeste producenten van interdentale producten zich hebben toegelegd op één soort, is GUM verder gegaan. Zo biedt het merk een breed assortiment aan zowel picks, tandenragers als floss aan. Hiermee kun je ook de kleinere ruimtes in het gebit schoonhouden. Dat is belangrijk, want als er in deze ruimtes etensresten en plak blijven zitten, dan kunnen er allerlei gebitsproblemen de kop opsteken. Gebruik je picks, ragers of floss, dan kun je effectief deze kleine ruimtes, of de ruimtes tussen bijvoorbeeld een beugel of onder een implantaat, schoonmaken. De picks hebben allemaal een rubberen kop die flexibel is, zacht voor het tandvlees is en niet snel stuk gaat. Met een handig reisdoosje zodat je de picks kunt hergebruiken. De picks zijn in drie varianten verkrijgbaar:
- GUM Soft Original tandenstokers. Deze rechte pick is van flexibel rubber zodat tanden en tandvlees een zachte behandeling krijgen. Verkrijgbaar in medium, large en extra large zodat er altijd wel een geschikte maat bij zit.
- GUM Soft Comfort Flex (Mint) tandenstokers. Een rechte rubberen pick met antislip handvat en reisdoosje. Een betrouwbare pick die zacht is voor de tanden en het tandvlees. Met een flexibele nek zodat je de kleine ruimtes met name bij de voortanden goed kunt schoon stoken. De GUM Soft Comfort Flex tandenstokers zijn ook in mint-variant verkrijgbaar waardoor je een lekker fris gevoel in je mond krijgt.
- GUM Soft Advanced tandenstokers. Deze pick heeft dezelfde fijne eigenschappen als de andere varianten en is verkrijgbaar in small, medium en large. Een groot verschil is echter dat deze in een boog loopt. Daardoor kun je met deze pick goed de kleine ruimtes achterin het gebit bereiken. Tussen de kiezen, achter de achterste kies of bij de achterste brackets van je beugel kom je het gemakkelijkst met de GUM Soft Advanced Pick.
Ook als je op zoek bent naar tandenragertjes dan kun je bij GUM terecht. Tandenragertjes zijn stevig en herbruikbaar. Doordat ze in veel verschillende maten verkrijgbaar zijn, is het makkelijk om een passende voor jouw interdentale ruimtes te vinden. Alle ragers van GUM hebben een gecoate, afgeronde draad zodat het tandvlees en het tandglazuur beschermd blijft. Daarnaast hebben ze een handig antislip handvat en zijn de borstelharen voorzien van antibacteriële bescherming. Met de beschermkap samen bescherm jij zo je borsteltje tegen invloeden van buitenaf. De interdentale borsteltjes van GUM zijn veilig om her te gebruiken. Zorg er wel voor dat je ze na elke beurt goed afspoelt met lauw water en let erop dat de haartjes stevig blijven. Zodra deze slapper worden, is het tijd om je tandenragertje te vervangen. De tandenragertjes van GUM zijn in twee hoofdsoorten verkrijgbaar:
- GUM Trav-ler interdentale ragers. Een rechte rager waarvan de kop buigbaar is zodat je ook om een hoek kunt werken. Deze rager is in tien maten verkrijgbaar, variërend van ISO-0 tot ISO-7 ofwel van 0,6 mm tot 2,6 mm. Je herkent een maat aan de kleur die erbij hoort.
- GUM Bi-Direction interdentale ragers. Deze rager is gemaakt in een hoek van 90 graden met een langere steel. Deze rager heeft dezelfde fijne eigenschappen als de GUM Trav-ler rager maar is bij uitstek geschikt om achterin de mond te reinigen. De rager is ook recht te zetten zodat je rechtuit kunt ragen. Wist je dat de haartjes gecoat zijn met chloorhexidine? Een krachtige antibacteriële stof waardoor deze rager perfect is voor beugeldragers. Zeer effectief tegen tandvleesontstekingen (gingivitis). De GUM Bi-Direction interdentale rager is verkrijgbaar in 3 maten: small (0,7 mm), medium (0,9 mm) en large (1,2 mm).
GUM staat daarnaast bekend om de vele soorten floss. En dat is fijn, want als je zeer kleine ruimtes hebt die moeilijk schoon te houden zijn, dan heeft GUM doeltreffende oplossingen hiervoor. Zo biedt het merk niet alleen brugnaalden aan waarmee je gemakkelijk door de kleinste ruimtes stookt. Ook hebben GUM Access Floss en GUM Ortho Floss ingebouwde draadinstekers. Een perfecte optie voor mensen met kronen, bruggen, implantaten en beugels. Daarnaast zijn er de reguliere flossdraden van GUM zoals de GUM Original White Floss, de GUM Easy Floss en de GUM Expanding Floss. Allemaal flossdraden die zacht voor het tandvlees zijn en niet makkelijk rafelen. Wil je een frisse smaak erbij? Dan past de GUM Butlerweave Floss goed bij je.
Mocht je moeilijkheden ondervinden met het flossen achterin de mond, dan zijn hier speciale hulpmiddelen voor. Met de GUM Easy Flossers en de GUM Flosbrush Automatic heb je een extra lang hulpstuk in handen waarmee je de floss gemakkelijk achterin de mond kunt gebruiken.
GUM tandpasta
GUM heeft een aanbod van tandpasta’s dat vooral specialistische zorg bedient. Naast de klassieke GUM Original White tandpasta en kids tandpasta’s zijn er namelijk veel beschikbare tandpasta’s die geschikt zijn bij bepaalde aandoeningen. Deze tandpasta’s bevatten allemaal fluoride om het tandglazuur te verharden waarmee gaatjes worden voorkomen:
- GUM Hydral tandpasta. Een droge mond kan snel leiden tot gaatjes, slechte adem, aften en de opbouw van tandplak met tandvleesproblemen tot gevolg. GUM Hydral tandpasta hydrateert de mond waardoor het vochtniveau naast de speekselproductie op peil blijft.
- GUM Sensivital+ tandpasta. Elke keer dat vervelende pijnlijke gevoel na het nuttigen van warme of koude voedingsmiddelen? Dan kan de GUM Sensivital tandpasta verlichting bieden. Versterkt het tandglazuur zodat de gevoeligheid vermindert.
- GUM Halicontrol gel tandpasta. Zeer effectief bij tweemaal daags poetsen als je last hebt van een slechte adem. Geeft een ultiem fris gevoel gedurende een lange tijd. Blijf je problemen houden met een slechte adem? Vraag je tandarts of mondhygiënist om advies. Wie weet kan interdentale reiniging bijvoorbeeld de oplossing bieden.
- GUM Ortho tandpasta. Deze tandpasta is zeer geschikt voor beugeldragers. Het tandvlees kan het zwaar te verduren hebben tijdens het dragen van gebitsapparatuur. Daarom is deze tandpasta verzorgend en zacht voor het tandvlees. Daarnaast wordt de opbouw van tandplak voorkomen zodat het gebit beter schoon te houden is. In combinatie met de juiste interdentale reiniging een must-have voor mensen die gebitsapparatuur dragen.
- GUM Actival tandpasta. Deze tandpasta bevat naast fluoride een aantal natuurlijke antioxidanten die kunnen helpen de conditie van het gebit te ondersteunen. Met een langdurige anti-plak werking die schadelijke bacteriën absorbeert.
- GUM Gingidex 0,06% chloorhexidine tandpasta. Dit zijn speciale tandpasta’s voor bij ernstigere gebitsaandoeningen of na tandheelkundige operaties. Deze tandpasta’s zijn daarom zeer effectief in bacteriële reiniging, maar zijn niet geschikt om langdurig te gebruiken. Voordat je daarom deze tandpasta’s gaat gebruiken, overleg eerst met een tandarts.
GUM mondspoelmiddelen, gels en sprays
Ter ondersteuning van het tandenpoetsen en de interdentale reiniging kun je ervoor kiezen nog een aantal effectieve middelen van GUM te gebruiken. Deze vind je in de vorm van mondspoelmiddelen, gels en sprays. De meeste tandpasta’s hebben een mondspoelmiddel evenknie. Zo is er GUM Hydral mondspoelmiddel tegen een droge mond, GUM Sensivital mondwater voor gevoelige gebitten, GUM Ortho voor beugeldragers, GUM Activital met natuurlijke ondersteunende ingrediënten en de GUM Gingidex met toegevoegde chloorhexidine.
GUM producten die effectief zijn tegen aften
Iedereen heeft weleens een pijnlijk, ruw plekje in de mond. Dit kan aan de binnenkant van de wangen zijn, op het tandvlees, het verhemelte of op de tong. Dit zijn zweertjes/blaasjes en worden aften genoemd. Waarom aften ontstaan is niet helemaal concreet. Het kan duiden op een verminderde weerstand maar het kan bijvoorbeeld ook komen door een matige gebitshygiëne of door het onbewust bijten op de tong of wangen. Het is in ieder geval belangrijk dat je onderzoekt waarom je aften hebt, vooral als dit op reguliere basis is. Omdat aften vervelend zijn door het branderige, zeurderige gevoel wil je er snel vanaf. Daar heeft GUM een aantal middelen voor. Denk aan het GUM Aftaclear mondwater, de GUM Aftaclear Gel of de GUM Aftaclear spray. Deze verlichten de pijn effectief en bevorderen het natuurlijke genezingsproces van het zachte huidweefsel in de mond.
Andere handige hulpmiddelen van GUM
Elk gebit heeft op een bepaalde manier baat bij het gebruik van GUM. Of het nu aankomt op tandenpoetsen, interdentale reiniging, een mondwater of bij specialistische zorg. Vergeten mag echter niet worden dat GUM nog een aantal andere hulpmiddelen in het assortiment heeft waardoor je je bijna zelf een tandarts voelt. Wat dacht je van de GUM Ortho Wax? Mocht een bepaald stukje van je beugel irriteren in de mond, dan breng je hier een laagje wax op aan zodat de last snel verlicht wordt. Als je benieuwd bent wat de probleemgebieden in je gebit zijn waar je effectief mee aan de slag wilt, dan kun je de GUM Red Cote plakverklikkers proberen. Hiermee zie je direct waar de plak zich ophoopt en waar je dus een tandje bij moet zetten met je tandenborstel en ragertjes. De GUM Halicontrol tongreiniger is er om slechte adem onder controle te krijgen. Omdat de oppervlaktestructuur van je tong ruw is, hebben bacteriën de kans zich hier te nestelen. Dit wordt ook wel tongbeslag genoemd en veroorzaakt doorgaans een ruikende adem. Met de tongreiniger strijk je een paar keer licht over de tong waardoor het tongbeslag weggenomen wordt. Het resultaat? Een schone tong en een frisse adem.