• Lorem ipsum

Fluor·Aid

Toon:
€6,49€5,99
niet op voorraad
Fluor Aid Natriumfluoride Mondspoelmiddel voorkomt cariës (gaatjes) en tanderosie. In geval van gevoelige tanden draagt het mondspoelmiddel bij aan de vermindering van tandgevoeligheid. Fluor Aid is mild van smaak en bevat geen alcohol. Hierdoor zowel voo Lees meer
Op werkdagen voor 20:00 besteld, direct verzonden.
-8%
Fluor·Aid Fluor Aid mondspoelmiddel - 500ml
Fluor·Aid
Fluor Aid mondspoelmiddel - 500ml

Deliverytime

€6,49(AdviesPrijs)€5,99
Toon:
Fluor·Aid

FluorAid is onderdeel van Dentaid. Een grootheid op het gebied van mondverzorging. Zo zijn ook dochtermerken als Vitis en Interprox allemaal afkomstig uit de stal van Dentaid. Het merk waaronder FluorAid valt is sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw in Nederland verkrijgbaar en is niet meer weg te denken uit het schap van de mondverzorging. Het is dan ook een gevestigde waarde binnen de tandheelkunde geworden en biedt soelaas voor allerlei verschillende mondproblemen.

 

FluorAid Mondwater

FluorAid is uitsluitend gespecialiseerd in een soort mondspoelmiddel. Maakt dat deze mondspoeling minder veelzijdig? Zeker niet, je kunt zelfs stellen dat het FluorAid mondwater een complete verzorging en een uitstekende aanvulling biedt op de reguliere poetsbeurt. Naast tandenpoetsen en interdentale reiniging kan FluorAid mondspoeling dienen als een finishing touch. Hierdoor kun je de laatste kleine ruimtes in het gebit die nog niet zijn bereikt, toch doeltreffend schoon krijgen. FluorAid ondersteunt dan ook op meerdere manieren een goede mondhygiëne en een gezond gebit.

 

Een frisse, prettige smaak

FluorAid mondspoelmiddel is mild van smaak. Dat komt door de toevoeging van een combinatie van xylitol en sorbitol. Xylitol en sorbitol worden in kauwgoms vaak toegevoegd ter vervanging van suiker waardoor toch een prettige smaak verkregen kan worden. Het is zijn natuurlijke zoetstoffen die je ook terugvindt in vezels van groente en fruit. FluorAid mondwater bevat overigens geen kleurstoffen.

 

Vrij van alcohol

FluorAid mondwater is ook vrij van alcohol. Veel fabrikanten van mondwaters voegen alcohol toe omdat het bacteriedodende eigenschappen heeft. De keerzijde hiervan: alcohol droogt de mond uit en veroorzaakt op den duur juist een ruikende adem. Dat komt doordat de mond moeite krijgt met het natuurlijk aanmaken van speeksel dat bacteriën tegengaat. Ook zouden mondslijmvliezen kunnen uitdrogen door de alcohol waardoor er irritaties in de mond ontstaan. Met FluorAid mondspoeling hoef je voor geen van allen te vrezen. Het is een prettig mondwater dat mild voor de mond is. Zelfs kinderen vanaf 6 jaar kunnen FluorAid veilig gebruiken.

 

Sterker tandglazuur

Door het tandglazuur te versterken, kun je cariës en tandbederf voorkomen. Dit krijg je voor elkaar door tandpasta of mondspoelmiddel met fluoride erin te gebruiken. Fluor is van zichzelf een giftige stof maar geen nood! De hoeveelheden daarvan in onze mondverzorgingsproducten zijn zo minimaal dat het bij juist gebruik niet gevaarlijk is. Bovendien wordt de fluor vaak met zouten samengevoegd zodat je een verbinding krijgt die effectief reinigt en het tandglazuur versterkt. In het geval van FluorAid mondwater gaat het om natriumfluoride (226 ppm). Deze stof zorgt ervoor dat het tandglazuur harder wordt zodat zuren uit ons eten en drinken minder goed door kunnen dringen in de tand of kies. Daardoor neemt het risico op gaatjes aanzienlijk af.

 

Minder gevoelige tanden en kiezen

Het is een veelgehoorde klacht: gevoelige tanden en kiezen. Bij het eten of drinken van een koude of juist warme versnapering zijn er veel mensen die pijnscheuten in het gebit ervaren. Ook daar werkt FluorAid mondspoeling op effectieve wijze tegen. Er komt een beschermende laag over de tanden en kiezen te liggen en de hardheid van het glazuur wordt vergroot. Daardoor dringt kou of hitte minder goed door in de gevoelige plekken van de tanden en kiezen. Op den duur neemt de tandgevoeligheid daardoor af.